Τρίτη 22 Ιουλίου 2008




ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης των ζημιών ( εξωτερικά και εσωτερικά ) στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών, που προκλήθηκαν από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.
Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει τα εξής:
Σοβαρότατες ζημιές προκάλεσε στο Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας ο πρόσφατος σεισμός της 8ης Ιουνίου. Συγκεκριμένα και κατόπιν της από 11/6/2008 έκθεσης αυτοψίας της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου διαπιστώθηκαν ρηγματώσεις και μερική τμηματική αποκόλληση της μαρκίζας σε όλη την περίμετρο του κτιρίου. Το πρόβλημα είχε διαπιστωθεί και κατά το παρελθόν, ήδη δε έγινε εντονότερο και άκρως επικίνδυνο μετά τον τελευταίο ισχυρό σεισμό.
Είναι προφανές ότι υπό τις συνθήκες αυτές δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν εύρυθμα οι δικαστικές υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο αφ' ενός και αφ΄ ετέρου ο κίνδυνος για τους προσερχόμενους πολίτες, δικηγόρους κ.λ.π. είναι μεγάλος.
Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων καμία μέριμνα δεν λήφθηκε, μέχρι και σήμερα, για την λύση των προβλημάτων του κτιρίου.
Επειδή οι θερινές διακοπές είναι η καταλληλότερη περίοδος για την αποκατάσταση των ζημιών.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των ζημιών (εξωτερικά και εσωτερικά) του κτιρίου, ούτως ώστε αυτό να είναι κατάλληλο εν όψει της νέας δικαστικής περιόδου;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης