Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Καθυστερεί η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Λεχαινών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Την απαράδεκτη καθυστέρηση της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού Λεχαινών φέρνει με ερώτησή του στη βουλή, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Οι εγκαταστάσεις του βιολογικού έχουν ολοκληρωθεί εδώ και 4 χρόνια, ενώ τα λύματα πέφτουν ανεπεξέργαστα στη θάλασσα. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Καθυστερεί αδικαιολόγητα η λειτουργία του εργοστασίου βιολογικού καθαρισμού των Δήμων Λεχαινών, Ανδραβίδας, Τραγανού και Κυλλήνης του Ν. Ηλείας. Το εργοστάσιο παραμένει κλειστό παρότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του εδώ και 4 χρόνια με αποτέλεσμα να φθείρονται οι εγκαταστάσεις του ενώ τα αστικά λύματα των ανωτέρω Δήμων διοχετεύονται ανεπεξέργαστα σε ρυάκι που καταλήγει στη θάλασσα και ρυπαίνει τον Κυλλήνιο κόλπο.
Επίσης η μη λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου στους παραπάνω δήμους, έχει υποβαθμίσει σοβαρά το περιβάλλον τους, αφού πολλοί κάτοικοι διοχετεύουν τα λύματα των σπιτιών τους στο δίκτυο ομβρίων.
Επειδή η μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και του αποχετευτικού δικτύου έχει υποβαθμίσει σημαντικά τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λεχαινών και Κυλλήνης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γιατί καθυστερεί η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού των 4 Δήμων της πεδινής Ηλείας. Πότε προβλέπεται η έναρξη της λειτουργίας του;
2. Τι σκοπεύετε να κάνετε για την επιτάχυνση των έργων ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου των ανωτέρω Δήμων;

O ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης