Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Προβλήματα από το σεισμό στο Τ.Ε.Ι. Αμαλιάδας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός στο Τ.Ε.Ι. Αμαλιάδας φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Το αίτημα των σπουδαστών για αναβολή ή μετάθεση της εξεταστικής περιόδου, δεν έγινε δεκτό από τη Διοίκηση του ΤΕΙ Πατρών με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρότατο πρόβλημα στην εύρυθμη εκπαιδευτική διαδικασία.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Όπως είναι γνωστό, ο μεγάλος σεισμός της 8ης Ιουνίου 2008, προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές στα κτίρια του Τ.Ε.Ι. Αμαλιάδας και επιβάρυνε ψυχολογικά τους σπουδαστές.
Μετά από Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Αμαλιάδας, που πραγματοποιήθηκε στις 11/06/2008 αποφασίστηκε ομόφωνα η διακοπή λειτουργίας της σχολής μέχρι νεοτέρας. Σύμφωνα με την απόφαση το κλείσιμο της σχολής δεν ήταν κατάληψη, αλλά ένας τρόπος εξασφάλισης του απαραίτητου χρόνου για την ψυχολογική ανάκαμψη των φοιτητών, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να λυθεί το πρόβλημά τους που είναι κυρίως η στέγαση και η σίτιση.
Ο σύλλογος ζήτησε επίσης την αναβολή της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου. Η παραπάνω απόφαση του Συλλόγου εστάλη μέσω της διοίκησης Τ.Ε.Ι. Πατρών, προς το Υπουργείο σας, προς γνώση και για τη λήψη αποφάσεων.
Όπως όμως έγινε γνωστό η διοίκηση του Τ.Ε.Ι. Πατρών δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Συλλόγου για αναβολή της εξεταστικής περιόδου, με αποτέλεσμα να προκύπτει σοβαρότατο πρόβλημα στην εύρυθμη εκπαιδευτική διαδικασία του Τ.Ε.Ι. Αμαλιάδας.
Επειδή αναβολή ή μετάθεση εξεταστικής περιόδου έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και για λόγους ήσσονος σημασίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Εάν προτίθεται να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Συλλόγου Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Αμαλιάδας και της ομόφωνης απόφασης των σπουδαστών για αναβολή ή μετάθεση της εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2008;
2) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς του Τ.Ε.Ι. από τα παλιά κτίρια που υπέστησαν ζημιές στα νέα κτίρια;

O ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης