Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΟ Κ.Π.Ε. ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

Πήρε μέρος στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαιδευτικών ΚΠΕ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κλειτορίας επισκέφθηκε το Σάββατο 28 Ιουνίου, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.
Ο κ. Τσούκαλης αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του για το ρόλο της Π.Ε. στην ευαισθητοποίηση των νέων και την επίλυση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων, παρακολούθησε τις εργασίες του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εκπαιδευτικών Κ.Π.Ε.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Κ.Π.Ε. Κλειτορίας και είχε σαν θέμα του «την 15ετή εμπειρία των Κ.Π.Ε. ως εφαλτήριο για το μέλλον: Περιβαλλοντική εκπαίδευση και αειφόρος ανάπτυξη».
Κατά την επίσκεψή του ο κ. Τσούκαλης είχε επαφές τόσο με το Δήμαρχο Κλειτορίας κ. Ανδρέα Δημόπουλο και φορείς της περιοχής όσο και με την παιδαγωγική ομάδα του Κ.Π.Ε. Κλειτορίας το οποίο είναι το πρώτο κέντρο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Επισκέφθηκε επίσης τα περίπτερα των 56 κέντρων απ΄ όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο συνέδριο και ενημερώθηκε αναλυτικά για το πραγματικά αξιοθαύμαστο έργο που επιτελείται σε αυτά από την έμπνευση και το μεράκι των εργαζομένων εκπαιδευτικών.
Ο κ. Τσούκαλης αντάλλαξε απόψεις και συζήτησε θεσμικά και οικονομικά προβλήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς των Κέντρων.
Τέλος, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο νόμου για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, και πρόκειται να κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την επόμενη σύνοδο της Βουλής.