Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Συνέχισε και χθες τις περιοδείες του στις σεισμόπληκτες περιοχές του νομού μας ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα χωριά Σανταμέρι και Πόρτες καθώς και τους Δήμους Μόβρης και Λαρισσού.
Στο δήμο Λαρισσού πήρε μέρος σε συνεδρίαση των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων όπου έγινε αποτίμηση της κατάστασης ενώ στο Δήμο Μόβρης είχε επαφές με κατοίκους της περιοχής αλλά και με το Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Κολλιόπουλο και ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και την πορεία περίθαλψης των πληγέντων.
Διαπίστωσε παροιμιώδη ψυχραιμία των κατοίκων απέναντι στις ανεύθυνες φημολογίες περί επικείμενου μετασεισμού και συγχρόνως την αγωνία τους για το αν θα υπάρξει άμεση και πλήρης αποκατάστασή τους, αφού η εμπειρία από τις πυρκαγιές τους έχει κάνει άκρως επιφυλακτικούς και δύσπιστους.
Ο κ. Τσούκαλης εξέφρασε φόβους, ότι η κυβέρνηση αφενός μεθοδεύει τη μη κήρυξη όλου του Νομού Αχαΐας ως σεισμοπλήκτου, αφετέρου ότι σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τα χρήματα των πυροπλήκτων για την αποκατάσταση των σεισμοπαθών. Διαπίστωσε επίσης ότι η διαδικασία των αυτοψιών κυρίως των κατεστραμμένων εμπορευμάτων και οικοσκευών κινείται με αργούς ρυθμούς.
Κατά τις επισκέψεις του ο κ. Τσούκαλης υποσχέθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθεί από κοντά το έργο υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης. Για το σκοπό αυτό θα βρίσκεται αύριο στην περιοχή ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας.