Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Οι σεισμόπληκτοι να έχουν καλύτερη τύχη απο τους πυρόπληκτους

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Κοντά στους Δήμους του νομού μας, που χτυπήθηκαν απ’ τον Εγκέλαδο, βρέθηκε από την πρώτη ώρα του σεισμού ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.
Ο κ. Τσούκαλης επισκέφτηκε την κάτω Αχαΐα, τη Φώσταινα, τα Βραχνέικα καθώς και το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» όπου διαπίστωσε το μέγεθος των προβλημάτων που δημιούργησε ο σεισμός. Στην Κ. Αχαΐα Πήρε μέρος στην σύσκεψη που έγινε παρουσία του υφυπουργού Παιδείας κ. Λυκουρέντζου και είχε επαφές με φορείς και κατοίκους της περιοχής. Πήρε επίσης μέρος σε άλλη σύσκεψη με συναρμόδιους φορείς υπό το Νομάρχη Αχαΐας κ. Κατσικόπουλο.
Χθες Δευτέρα 9-6-08 ο κ. Τσούκαλης και ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Λεβέντης συμμετείχαν σε σύσκεψη που έγινε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας όπου οι Υπουργοί κκ Χηνοφώτης και Αβραμόπουλος προανήγγειλαν τα μέτρα για την ανασυγκρότηση των σεισμόπληκτων περιοχών.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τσούκαλης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθεί στενά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων για τους σεισμόπληκτους και θα παρεμβαίνει προς την κατεύθυνση της άμεσης και ουσιαστικής ικανοποίησης των αιτημάτων τους. Η εμπειρία απ’ τις καταστροφές του προηγούμενου καλοκαιριού και η ανακολουθία της κυβέρνησης για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν και δεν υλοποιήθηκαν μας έχει κάνει πολύ πιο έμπειρους, τόνισε ο κ. Τσούκαλης ώστε να παρακολουθούμε στενά την ταχύτατη υλοποίηση όσων υποσχέθηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο. Θα αγωνιστούμε για την διεύρυνση των μέτρων αρωγής και των παροχών προς τους σεισμόπληκτους μέσω της έκδοσης των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων.
Ελπίζουμε οι σεισμόπληκτοι να έχουν καλύτερη τύχη από τους πυρόπληκτους του νομού μας.