Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Απαράδεκτη ταλαιπωρία συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας για …70 Ευρώ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Στη βουλή φέρνει το θέμα της ταλαιπωρίας που υφίστανται καθημερινά οι επισκέπτες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.
Λόγω βλάβης το ασανσέρ δεν λειτουργεί εδώ και 10 ημέρες και για την επιδιόρθωσή του απαιτείται το φοβερό ποσό των 70 Ευρώ τα οποία αδυνατούν!!! να καταβάλουν τόσο η Εργατική Εστία όσο και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:


Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται εκατοντάδες επισκέπτες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, κυρίως γέροντες συνταξιούχοι ο σύλλογος των οποίων στεγάζεται στον 4ο όροφο του Κτιρίου, λόγω της μη λειτουργίας του ασανσέρ.
Το συγκεκριμένο ασανσέρ παραμένει χαλασμένο εδώ και 10 ημέρες και αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να καταβάλει το φοβερό ποσό των 70 ευρώ για τη συντήρησή του!
Η μεν Εργατική Εστία που καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα των Εργατικών Κέντρων, βρίσκεται αντιμέτωπη με την απόφαση του Παρέδρου, ο οποίος αρνείται να υπογράψει την πίστωση για τη συντήρηση των ασανσέρ (για όλη την Ελλάδα), το δε Εργατικό Κέντρο Πάτρας θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση αυτή και δηλώνει αδυναμία να καλύψει το ποσό.
Επειδή είναι ανεκδιήγητο ηλικιωμένοι άνθρωποι να υφίστανται τόση ταλαιπωρία για ένα τέτοιο ποσό.
Ερωτάται η κ. Υπουργός :

Πως σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα της μη καταβολής των χρημάτων για τη συντήρηση των ασανσέρ όλων των εργατικών κέντρων της χώρας λόγω της άρνησης του Παρέδρου να εγκρίνει το συγκεκριμένο έξοδο;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης