Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Πρόκληση για τα λαϊκά στρώματα οι νέες εξοπλιστικές δαπάνες
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Με αφορμή την εξαγγελία της κυβέρνησης για νέους εξοπλισμούς, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια βάζει θηλιά στους ανέργους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ενώ μισθοί και συντάξεις μένουν καθηλωμένοι κάτω από τα όρια του πληθωρισμού η Κυβέρνηση με την πολυδιαφημισμένη αλλαγή της αμυντικής πολιτικής από «αμιγώς αμυντική» σε «αποτρεπτική» προχωρά σε νέους εξοπλισμούς, σε μια νέα αγορά του αιώνα, ύψους δεκάδων δισ. ευρώ. Όταν κατά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς η οικονομία "δεν αντέχει" ούτε καν εξευτελιστικές αυξήσεις για τους εργαζομένους μια νέα αγορά του αιώνα είναι τεράστια πρόκληση.

Η αχαλίνωτη κούρσα των εξοπλισμών γίνεται για τις ανάγκες των Νατοϊκών σχεδιασμών κάτω από πιέσεις διαφόρων μεγάλων χωρών για την προμήθεια των δικών τους οπλικών συστημάτων. Δεν λειτουργεί αποτρεπτικά αλλά αντίθετα συσσωρεύει κινδύνους για την ειρήνη στην περιοχή. Μπορεί να συμφέρει τους εμπόρους όπλων, τους μεσαζόντες και τους μιζαδόρους αλλά είναι μια πράξη ευθέως εχθρική προς τα λαϊκά στρώματα που θα κληθούν σήμερα εμείς και αύριο τα παιδιά μας να πληρώσουμε το λογαριασμό.