Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Εντός του Ιουνίου θα υπογραφούν οι ΚΥΑ για Στροφυλιά και Χελμό

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τσούκαλη για την απαράδεκτη καθυστέρηση υπογραφής των ΚΥΑ για τις προστατευόμενες περιοχές Κοτυχίου Στροφυλιάς και Χελμού Βουραϊκού. Στη δευτερολογία του ο Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Καλογιάννης υποχρεώθηκε να διασαφηνίσει τις προθέσεις του Υπουργείου όσο αφορά τις πολυαναμενόμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ( ΚΥΑ ) για τις δύο αυτές περιοχές.
Συγκεκριμένα ο κ. Καλογιάννης δεσμεύτηκε ότι:
1.Και οι δύο Υπουργικές Αποφάσεις θα υπογραφούν σε λίγες εβδομάδες . Εάν η προθεσμία αυτή θεωρείται από το Υπουργείο ως εύλογη, τότε πρέπει να αναμένουμε την έκδοση των ΚΥΑ μέχρι το τέλος Ιουνίου.
2. Καμία διαφοροποίηση καθεστώτος Α’ Ζώνης (απόλυτης προστασίας) των πιο πάνω περιοχών, σύμφωνα με τις ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες που έχουν ήδη εγκριθεί δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από το Υπουργείο. Γεγονός που σημαίνει ότι κανένα αίτημα φορέα δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τσούκαλης ανέφερε ότι θα παρακολουθούμε από κοντά τα χρονοδιαγράμματα και τις δεσμεύσεις του κ. Υπουργού, ώστε να αποφύγουμε μια ακόμα καταδίκη της χώρας μας από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα αλλά και να αποκτήσουν οι δύο περιοχές, την πολυπόθητη προστασία τους.