Τρίτη 20 Μαΐου 2008


Σε εγκατάλειψη το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Με αφορμή ατύχημα που έγινε πρόσφατα τέσσερα μόλις χιλιόμετρα από το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας και οι τραυματισμένοι περίμεναν το ασθενοφόρο να έλθει από την Πάτρα, λόγω έλλειψης οδηγού, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή καταγγέλλοντας τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:


Σοβαρότατες ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας με συνέπεια το χαμηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους της περιοχής.
Χαρακτηριστικά σε ατύχημα που έγινε στις 19.5.2008 στο οδικό δίκτυο Πατρών-Τρίπολης και σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το Κέντρο Υγείας, οι τραυματισμένοι περίμεναν για περισσότερο από μια ώρα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Πάτρα μιας και αυτό του Κέντρου Υγείας δεν διέθετε οδηγό. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.
Το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας ενώ διαθέτει ασθενοφόρο δεν διαθέτει οδηγούς που να καλύπτουν σε 24ωρη βάση της ανάγκες του. Σοβαρότατες ελλείψεις υπάρχουν και σε νοσηλευτικό προσωπικό όπου δύο (2) μόνο νοσηλεύτριες καλούνται να εξυπηρετήσουν 5 ιατρεία. Υπάρχουν επίσης τρεις (3) κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού που δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία του.

Επειδή ο ρόλος των Κέντρων Υγείας Ερυμάνθειας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους κατοίκους της αγροτικής περιοχής της Τριταίας και οι ελλείψεις του δημιουργούν προβλήματα,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός;

1)Πόσες κενές θέσεις οδηγών, νοσηλευτριών και γιατρών υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας;
2) Πότε θα καλυφθούν τα ανωτέρω κενά προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να απολαμβάνουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη που δικαιούνται;

O ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης