Δευτέρα 19 Μαΐου 2008


Επίσκεψη Νίκου Τσούκαλη στη Δάφνη Καλαβρύτων.

Ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Παΐων για ΕΣΠΑ, Χωροταξικό και Διοικητική Αναδιάρθρωση.

Την ορεινή Δάφνη Καλαβρύτων επισκέφθηκε την Κυριακή 18.5.2008, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παΐων. Ο κ. Τσούκαλης ενημέρωσε το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο για το ΕΣΠΑ και το Χωροταξικό, όσο και για τη σχεδιαζόμενη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας.
Ειδικότερα για το Χωροταξικό που πρόκειται να έλθει για συζήτηση τις επόμενες μέρες στη Βουλή, ο κ. Τσούκαλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως αυτό θέτει εκτός οποιασδήποτε αναπτυξιακής προοπτικής την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πολύ δε περισσότερο τις ορεινές της περιοχές. Διακρίνεται για ύποπτη ασάφεια σχετικά με τις προστατευόμενες και δασικές περιοχές, ενώ δεν αναφέρει ούτε ως δευτερεύουσας σημασίας το εθνικό δίκτυο Πατρών – Τρίπολης (111) με αποτέλεσμα οι 3 ορεινοί Δήμοι της επαρχίας Καλαβρύτων να οδηγούνται στην απομόνωση.
Ο κ. Τσούκαλης ενημέρωσε ακόμη για την προοπτική υλοποίησης του ΕΣΠΑ όπου οι προϋποθέσεις του νόμου θέτουν εκτός τελικών δικαιούχων για την υλοποίηση των έργων τους μικρούς Δήμους, καθώς και για τις προθέσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας.
Στα πλαίσια της επίσκεψής του ο κ. Τσούκαλης είχε επαφές με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων της περιοχής δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή του στις προσπάθειές τους για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της περιοχής.