Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΘ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Επανέρχεται με νέα ερώτησή του για τα προβλήματα λειτουργίας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Πάτρας, λόγω έλλειψης προσωπικού, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης, ύστερα από την απάντηση που έλαβε στην επίκαιρη ερώτησή του στις 14-04-08, η οποία όπως αποδεικνύεται, ήταν εκτός τόπου και χρόνου.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Τα προβλήματα λειτουργίας των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Πάτρας συνεχίζονται και πλήθος δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου καταγράφουν τη δεινή κατάσταση που επικρατεί. Η κατάσταση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που παρουσιάσατε στη βουλή στη συνεδρίαση της 14-4-08, όπου συζητήθηκε επίκαιρη ερώτησή μου για τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου του Ρίου. Η τοποθέτησή σας ότι η ΜΕΘ ανηλίκων του Ρίου λειτουργεί άψογα και ότι σε μία εβδομάδα θα συμπληρωθεί με το απαραίτητο προσωπικό διαψεύδονται από την καθημερινότητα που βιώνουν ασθενείς, γιατροί, και νοσηλευτικό προσωπικό.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα παρακάτω:

· Η Ελληνική Εταιρία Εντατικής Θεραπείας πραγματοποιεί συγκέντρωση υπογραφών των πολιτών για την ανάπτυξη των ΜΕΘ των νοσοκομείων της Πάτρας.

· Η ΜΕΘ ενηλίκων του ΓΠΝΠ προχώρησε στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας δύο (2) κλινών λόγω έλλειψης προσωπικού.

· Η απειλή του λουκέτου αιωρείται και πάνω από τη ΜΕΘ παίδων και νεογνών, λόγω έλλειψης προσωπικού.

· Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» από τις οχτώ (8) κλίνες που έχει στη διάθεσή της λειτουργούν οι τέσσερεις (4) επίσης λόγω έλλειψης προσωπικού.


Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Που οφείλεται η καθυστέρηση στη στελέχωση των ΜΕΘ με το απαραίτητο προσωπικό;

2. Πότε θα στελεχωθούν οι ΜΕΘ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Πάτρας με το απαιτούμενο προσωπικό για την πλήρη λειτουργία τους;


Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης