Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Επίσκεψη Τσούκαλη σε Παλαιστίνη και Ισραήλ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ βρίσκεται από 23-28 Απριλίου ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης συμμετέχοντας σε αντιπροσωπεία του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχουν 11 βουλευτές από Ιταλία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Τσεχία, Δανία, Ελλάδα, Γαλλία και Γερμανία, έχει προσκληθεί απ’ το Ισραηλινό Κομμουνιστικό Κόμμα και θα έχει μια σειρά επαφών και συζητήσεων με το Γενικό Γραμματέα κ. Mohammed Naffa και άλλα στελέχη του κόμματος. Στις 24 Απριλίου η αντιπροσωπεία των βουλευτών θα έχει επίσης συναντήσεις στην Ιερουσαλήμ με το Συνασπισμό Γυναικών για την Ειρήνη και άλλες φιλειρηνικές οργανώσεις.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις και συνομιλίες με κόμματα και οργανώσεις της Παλαιστινιακής αριστεράς, επίσκεψη στον καταυλισμό προσφύγων στη Ραμάλα αλλά και συμμετοχή στην εβδομαδιαία διαδήλωση κατά της βίας και του τείχους που χωρίζει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσούκαλης, τόνισε πως η επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη συναδέλφωση των λαών και την ειρήνευση της πολύπαθης περιοχής.