Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Να αποδοθεί το Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην αθλούμενη νεολαία

Με αφορμή τη συζήτηση για τη χρήση και λειτουργία του Παμπελοποννησιακού Σταδίου ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το σημερινό νομικό καθεστώς διαχείρισης των Ολυμπιακλών εγκαταστάσεων δεν επιτρέπει τη χρήση των αθλητικών χώρων, τόσο από την αθλούμενη νεολαία, μέσω των συλλόγων ή των σχολείων τους, όσο και από τους απλούς πολίτες που επιθυμούν να αθληθούν. Τρανό παράδειγμα έχουμε το Παμπελοποννησιακό στάδιο που έγινε με χρήματα του Ελληνικού λαού, ξεχρεώνεται με χρήματα του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη αλλά ακόμη, τέσερα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, παραμένει απροσπέλαστο ως χώρος αθλησης, στην τοπική κοινωνία.
Η συζήτηση για τη διαχείριση των χώρων του σταδίου, έχει εκτραπεί από τον καθεαυτό σκοπό του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου και περιστρέφεται σε κενολογίες για την εμπορική του αξιοποίηση, λες και τα αθλητικά στάδια έγιναν για να χρησιμεύσουν ως χώρος εμποροπανηγύρεων.
Θεωρούμε ότι τα «’Ολυμπιακά στάδια» όπως το Παμπελοποννησιακό αλλά και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις που έγιναν εν όψει των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, πρέπει άμεσα να αποδοθούν στην αθλούμενη νεολαια αλλά και στις τοπικές κοινωνίες για αθλητική χρήση και αυτό θα διασφαλισθεί αν άμεσα ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ δια νόμου, η «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» και η ευθύνη των σταδίων περιέλθει στην ΓΓΑ και το αρμόδιο υπουργείο που θα καλύπτει και το λειτουργικό τους κόστος, ασφαλώς λιγότερο απ’όσο κοστίζει σήμερα στον ελληνικό λαό η λειτουργία της διαχειρίστριας κρατικής εταιρείας.
Η χρήση των αθλητικών χώρων μπορεί να γίνει με προγραμματισμό, από όλα τα αθλήματα, με ευθύνη των ομοσπονδιών και των κατά τόπους Επιτροπών κάθε ομοσπονδίας. Κάθε άλλη διαδικασία που επιχειρείται να δρομολογηθεί, θα είναι εκ του πονηρού και θα έχει ως προτεραιότητα την εμπορική χρήση των αθλητικών χώρων σε βάρος (ή και αποκλειομένης) της αθλητικής χρήσης τους, κατάσταση με την οποία διαφωνούμε ριζικά.